Verzorging: Garnier Hydra Bomb tissue masker

De zogenoemde “tissue maskers” zijn momenteel in opkomst en worden steeds populairder. Op social media zie je er al redelijk veel over. De “tissue maskers” zijn letterlijk maskers met gaatjes voor je ogen, neus, mond en bij de wangen. Het zijn een soort papieren maskers die je op je gezicht kan aanbrengen. Garnier kwam ook met zo’n masker. Ik zag deze laatst liggen bij Kruidvat voor €1,49 (afgeprijsd) en ik nam hem mee om het eens te testen!

Ik had het maskertje al een tijdje in huis liggen en vandaag was de dag dat ik hem eindelijk ging proberen. Ik heb momenteel wat oneffenheden en een droge huid, dus dit leek me het perfecte moment.

Op de verpakking is een granaatappel afgebeeld, dus ik neem aan dat het masker daarnaar zou moeten ruiken. Granaatappel herken ik er niet precies in, maar het is wel een hele frisse, fruitige, ietwat zurige geur. Niets mis mee, lekker!

Het maskertje wat uit de verpakking kwam was een natte en zompige bedoeling, maar dat is ook niet zo gek. Ik had er enigszins moeite mee om het maskertje uit elkaar te vouwen, omdat het allemaal zo nat en plakkerig is. Het aanbrengen van het masker op mijn gezicht ging ook wat moeizaam, omdat de vorm van het masker totaal anders was dan de vorm van mijn gezicht. Ik had eerst de gaten voor de ogen goed geplaatst, want dat leek me het belangrijkst. Helaas kwam het gat voor mijn mond toen terecht op mijn kin, haha! Voor mensen met een wat langer gezicht zou het misschien beter passen, maar voor mij, nope. Ik moest het masker dus een beetje in elkaar vouwen om het passend te maken. Op het masker zit een blauwe beschermlaag die verwijderd moet worden. Dit was ook nog best een klus door die plakkerigheid, haha!

Het masker heeft 15 minuten nodig om in te trekken. Het droogt niet op, maar het serum van het masker laat los op je huid. Dit merk je als je het masker na een kwartiertje van je gezicht af haalt. Het serum wat overblijft op je huid kun je inmasseren en/of verwijderen met een wattenschijfje.

Een paar minuten blijft je huid wat plakkerig aanvoelen. Toen het serum helemaal was ingetrokken en mijn huid was opgedroogd, voelde mijn huid zijdezacht aan, eerlijk is eerlijk. Mijn huid ziet er na gebruik van het maskertje ook frisser uit heb ik het idee!

Ik ben erg tevreden met het resultaat, maar in gebruik vind ik het maskertje helemaal niet handig… De pasvorm was dus niet goed, het maskertje glijdt heel erg en is ontzettend nat. Ik denk dan ook niet dat ik hem nog een tweede keer zou kopen, maar het was leuk om een keer geprobeerd te hebben. Het maskertje kost normaal gesproken €2,99 bij Kruidvat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *