Verzorging: L’oreal Botanicals shampoo met saffloer olie

Vorige week viel er een sample in de brievenbus van de L’oreal Paris Botonicals Fresh Care lijn! Deze lijn heeft best veel verschillende producten, maar ik kreeg de saffloer shampoo. De shampoo bevat biologische producten, dus het is niet alleen goed voor je haar, maar ook voor het milieu. Mooie bijkomstigheid, toch? Ik heb deze shampoo meteen uitgetest, omdat ik wel erg benieuwd was geworden. Zijn jullie ook zo benieuwd naar deze shampoo? Lees dan zeker ever verder.

De saffloer shampoo is bedoeld voor droog haar, dus dat kwam goed uit voor mij. Het product bevat dus saffloer olie, wat je haar zou moeten helen en zacht zou moeten maken. Klinkt interessant!

De shampoo bevat geen siliconen, parabenen en kleurstoffen en de fles is gemaakt van gerecycled materiaal. De shampoo bevat wel sojabonen en kokosnoot.

Oké, dat was het theoretische deel. Maar er is meer, want ik heb de shampoo natuurlijk getest! De shampoo is een doorzichtig goedje met een geel/oranje tintje. Zoals de meeste shampoos, gaat -ie lekker schuimen als je hem in het haar aanbrengt. De shampoo voelt zacht en lekker aan, niets geks.

Nu wil ik het even over de geur hebben, want jongens, die geur is zó ontzettend lekker! Het is lastig te beschrijven, want het is zowel kruidig als fris. Ik moet eerlijk bekennen dat ik geen idee heb hoe saffloer zou moeten ruiken, haha! Ik rook in de shampoo kruidigheid, kokos en ik dacht een hintje van munt ruiken. De geur is zoet, maar op een hele fijne en zachte manier.

Bij het uitspoelen van de shampoo merkte ik meteen dat mijn haar er ontzettend zacht van was geworden. Ik had eigenlijk geen crèmespoeling meer nodig, dus dat is heel fijn!

Het product is wel wat aan de dure kant. Het is verkrijgbaar bij Etos. Online is het te krijgen bij Bol.com, waar het €9,99 kost. Deze Botanicals lijn bevat naast saffloer, nog drie verschillende varianten: geranium, koriander en camelina. Per variant zijn er meerdere producten (shampoo en conditioner etc.).

Je hebt echt maar drie druppeltjes nodig van de shampoo, dus ik denk dat je wel lang doet met een fles. Verder zijn de ingrediënten dus biologisch en is het flesje gemaakt van recyclebaar materiaal.

Ik vind het een hele fijne shampoo. Werkt goed, is biologisch en de geur is heerlijk. Minpuntje is dus dat -ie best duur is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *