Verzorging: Budgettip clay mask (L’oreal dupe)

Dat ik onwijs dol ben op budgetproof producten, kan jullie niet ontgaan zijn! En in deze blog heb ik wéér een budgettip, waar jullie me dankbaar voor zullen zijn. YAY! Dit artikel gaat echter weer over een skin care product. Een tijdje geleden had ik het al gezien bij Action ‘Facial mask clay peeling’, maar deze week heb ik het eindelijk aangeschaft, omdat ik er toch wel erg benieuwd naar was. Het is een potje met kleimasker erin, verkrijgbaar in drie kleuren, met alle drie een andere “functie”. Dit product is duidelijk een dupe van de L’oreal Paris pure clay masks! En dupes vinden we altijd leuk. Maar werkt dit product ook goed? Dat heb ik geprobeerd!

Op de verpakking staat dat het product voor de normale huid geschikt is. Het absorbeert vet en talg, voor een mooie huid voor iedere leeftijd. Het masker bevat natuurlijke scrubdeeltjes van pecannoten, tea tree oil en witte kaolienklei. Dat klinkt veelbelovend, haha!

De maskers zijn ook te gebruiken in combinatie met elkaar, maar ik heb alleen de roze getest. Voor het beste resultaat zou je het masker 2 keer per week moeten gebruiken volgens de verpakking. Dat vind ik zelf altijd wel veel. Ik vind 1 keer in de week wel genoeg. Je moet een gelijke laag op de huid aanbrengen en de ogen vermijden (duh!). Het masker moet 5 tot 10 minuten intrekken en dan kun je het verwijderen met lauwwarm water.

Het masker zit in een doorzichtig potje. Het ziet er mooi uit en het oogt helemaal niet zo goedkoop. Netjes gedaan, Action!

Het goedje bevat, zoals op de verpakking al aangegeven, duidelijke scrubdeeltjes. Ik ben niet zo’n fan van korreltjes in mijn gezicht, maar in dit geval had ik er geen last van. Ik heb het masker aangebracht met een foundationkwast, zoals ik dat altijd doe. Het laat zich makkelijk aanbrengen, makkelijk te verdelen. De geur is fris, ietwat bloemig. Het masker droogt snel, viel mij op. Het voelt verfrissend en ontspannend aan. Als het opdroogt wordt de kleur wat donkerder en neigt het naar bruin. Na zo’n 10 minuten heb ik het afgewassen en ben ik gaan douchen. Mijn huid voelt nu enorm fris en zacht aan. Dat het vet absorbeert is ook merkbaar naar mijn mening. Helaas zijn de drogere plekjes op mijn huid (ik heb een normale tot vette huid) wel nog wat droger nu heb ik het idee, maar dat vind ik niet zo gek. Ik heb het idee dat ik een gezonde glow op mijn huid heb, maar niet te dof en ook zeker niet te glimmend. Ik ben helemaal tevreden!

Het potje clay mask kost €2,49 in tegenstelling tot die van L’oreal, die ongeveer €10,- kosten. Of het een exacte dupe is weet ik niet, omdat ik de potjes van L’oreal niet getest heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *